Anne is weer thuis.

Anne is weer veilig in Nederland. Haar reis door Noord Irak heeft uniek en prachtig materiaal opgeleverd voor haar documentaire met als werktitel; “Op weg naar Irak”.

Shaho Jabbari is 27 jaar. Hij woont in Amsterdam en is bijna klaar met zijn bachelor Europese Studies aan de UvA. Maar op zijn dertiende voetbalt hij niet als rechtsbuiten met een schreeuwende vader langs de lijn. Nee. Hij groeit op onder het regime van Saddam Hoessein. Het regime waarin Koerden worden gediscrimineerd en, tijdens de Anfal Campagne, zelfs vermoord. Aangemoedigd door zijn ooms droomt Shaho over het ontvluchten van zijn land. Als jongetje van dertien verlaat hij zijn ouderlijk huis in de Irakese hoofdstad Bagdad. Alleen!

Nu, veertien jaar later, gaat hij terug. Als de Amerikanen het land net hebben verlaten, gaan wij naar binnen. Een cruciaal moment, waarop de bom tussen de Koerden en de rest van Irak kan barsten in het olierijke Kirkuk, de stad waar zijn ouders nu wonen. Shaho gaat de confrontatie met zijn vaderland aan. En wij ook.

U leest er binnenkort meer over.

celebrex 200mg dosage

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Scroll Up