Professor Jan Breman; “niets is nieuw, behalve de geschiedenis die we vergeten zijn”

“Armoede is een keuze”

De onrust in de wereld neemt toe. Het zijn vonken die langzamer zeker zichtbaar worden, door de media niet als zodanig herkend, en kunnen uitgroeien tot mondiale brandhaarden. De kloof tussen rijk en arm wordt groter. Waarom armoede geen individuele keuze is maar eerder een noodzaak om huidige economische productie winstgevend te houden?  Winst gevend voor wie? Armoede is een keuze, niet van individuen, maar van het ‘systeem’.

Wat merkt Nederland van deze mondiale ontwikkelingen en wat kan er tegen gedaan worden. Het aantal ZZPérs in Nederland bijvoorbeeld die tegen een lager bruto loon moeten werken zonder enige bescherming en collectiviteit.

Een visueel boekwerk over de noodzaak van een mondiale herijking van het kapitaal en arbeid. Armoede bestaat vanwege de structurele onderwaardering van arbeid, veroorzaakt door het grote (systematische) uitsluiten. Hoe zit dat? We worden meegenomen aan de hand van Prof. J. C. Breman om zijn werkelijkheden over uitsluiting te beleven en te begrijpen.

 

20130112_162826 20130114_152219

This post is also available in: Engels

Geef een reactie

Scroll Up